Šumelj: Neretva je nezgodna ekipa, ali nas zanima samo pobjeda!

0
859

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa u popodnevnim satima kreću za Jablanicu gdje se večeras, u okviru 7. kola Premijer lige BiH, sastaju sa ekipom Neretve.

Matea Šumelj jedna je od nositeljica igre tuzlanskog sastava i s dosta optimizma očekuje susret s tradicionalno neugodnim Jablaničankama.

– Večerašnja utakmica sa Neretvom nam je, na neki način, popravni ispit kako bismo popravile dojam zbog poraza od Dubice u prošlom kolu. Očekujem dobru igru, jer smo cijeli tjedan dobro trenirale. Iako je Neretva nezgodna ekipa, vjerujem da ćemo bodove donijeti u Tuzli – izjavila je Šumelj za Tuzlalive portal.

Nakon poraza od Dubice, uprava kluba novčano je kaznila sve igračice i trenera. Šumelj kaže kako to neće negativno djelovati na ekipu „labudica“.

– Nema ljutih zbog kazne, jer znamo da smo same krive i na nekin način smo izazvale taj potez uprave s obzirom na lošu igru i poraz protiv Dubice – zaključila je Šumelj.

Nakon ovog kola Tuzlankama predstoji nastup u Challenge kupu protiv PAOK-a u Solunu.

– Nije nam to toliko bitna utakmica. Pokupat ćemo da odigramo najbolje što možemo, a teško je prognozirati ishod – smatra tuzlanska rukometašica.

Utakmica Neretva – Jedinstvo AtlasRelax igra se večeras od 20 sati.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here