Šuman: Znamo šta nam pobjeda donosi i sve ćemo učiniti da je ostvarimo (Foto)

0
362

„Bit će teško, jer Bjelorusija dolazi u jačem sastavu nego što je bila u Minsku, ali znamo šta nam pobjeda donosi. Motivirani smo da je, zajedno s publikom, ostvarimo i ovdje proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli selektor rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman, uoči sutrašnje kvalifikacione utakmice sa Bjelorusijom.

Rekao je da u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera i da je optimist unatoč snazi bjeloruske selekcije o kojoj je govorio u superalativima.

– Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo, imaju dobru tranziciju i jako su neugodni. Mi nemamo u sastavu Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiu, uskočili su Puljizević i Hadžiomerović. Još nisam odredio sastav, to ćemo uraditi na tehničkom sastanku, ali vjerujem da imamo igrače koji su spremni da iznesu teret važnog susreta i ostvare historijski odlazak na Evropsko prvenstvo – kazao je Šuman.

Kapiten Mirsad Terzić složio se sa selektorom, dodavši da je svima jasno koliko je vežna utakmica s Bjelorusijom.

– Dobro je što smo u Tuzli, u nedostatku nekoliko igrača, sedam dana proveli zajedno na pripremama. Bjelorusija je jača nego što je bila u ranijim utakmicama, što znači da i oni imaju ambicije kao i mi. Kao i prva utakmica, i sutrašnja će biti neizvjesna i treba do kraja istrajati na onome što želimo, a to je pobjeda – smatra Terzić.

Reprezentacije BiH i Bjelorusije su po mnogo čemu slične, tako da će detalji odlučivati o pobjedniku, smatra rukometni veteran i veliki borac, Nikola Prce.

– Bjelorusi su kvalitetna selekcija i mogu dobiti bilo koga i na strani i kada igraju kod kuće. Mislim da je sve u našim rukama i uz podršku pune dvorane imamo priliku i mislim da je nećemo prokockati. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo – zaključio je Prce.

Iako je najavljeno da će konferenciji za novinare prisustvovati i selektor Bjelorusije, Yuri Shevtsov, on se nije pojavio, jer je njegova reprezentacija u isto vrijeme imala prvi trening od dolaska u Tuzlu.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u grupi 5, Bosna i Hercegovina – Bjelorusija igra se u velikoj dvorani Mejdana s početkom u 20 sati.

U drugom susretu naše grupe u gradu Vantaa igraju Finska – Češka (18 sati).

Na tabeli grupe 5 vode BiH i Češka sa po 6 bodova, Bjelorusija ima 4, dok je Finska bez bodova.(Miroslav PETROVIĆ, FENA – Foto: mpt)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here