Suljkanović i Vojinović primili košarkašice RMU Banovića

0
517

Povodom osvajanja duple krune u ženskoj košarci u Bosni i Hercegovini, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović upriličili su danas prijem za stručni štab i košarkašice ženskog košarkaškog kluba BMU Banovići.

Osim “duple krune”, košarkašice iz banovića sezonu su završile sa svih 27 i time potvrdile dominantan status u ženskoj košarci.

– Ne doživljava se svaki dan da Tuzlanski kanton ima osvajača “duple krune”. Koliko se ja sjećam ovo je prvi put u posljednjih tridesetak godina da imamo osvajača duple krune s područja Tuzlanskog kantona u bilo kojem sportu – rekao je premijer Suljkanović ističući značaj ovog sportskog uspjeha.

Pred košarkašice i stručni štab se stavljaju novi izazovi. To su odbrana titula, ali i učešće i WABA ligi u narednoj sezoni. Premijer je danas obećao da će Vlada u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da pomaže ŽKK RMU Banovići.

Trener Banovića Goran Jurčenko zahvalio je premijeru i članovima Vlade na prijemu i podršci.

– U narednom periodu očekuje nas učešće i u WABA ligi, što će uz domaće prvenstvo i završnicu Kupa biti takmičenje na tri kolosjeka. To će biti veliki zalogaj za nas i za Upravu kluba, jer takva sezona će zahtijevati više vremena, novca, truda i svega ostalog, ali mislim da ćemo sa ovakvim menadžmentom mi to i opravdati – rekao je Jurčenko. (f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here