Vijesti Crna hronika

Stipe Lozina, brutalno je prebio trudnicu u Sydneyju

0
331

Muškarac hrvatskog porijekla, Stipe Lozin,a brutalno je napao ženu muslimanske vjeroispovijesti u visokom stupnju trudnoće u utorak u kafiću u Sydneyju.

Lozina ju je prvo, prema riječima svjedoka, vrijeđao na rasnoj i vjerskoj osnovi, a onda je krenuo u fizički nasrtaj.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako Lozina prilazi stolu za kojim su sjedile žene, te zatim fizički nasrće na Elasmar. Izudarao ju je rukama i nogama gdje god je stigao

Lozina, za kojeg australski mediji pišu da je hrvatskog porijekla, nakon napada je uhićen. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. Odbijena mu je jamčevina i na sudu se ponovno mora pojaviti 5. prosinca, no prema zasad dostupnim informacijama, javit će se videolinkom iz zatvora.

Objavljen je i Lozinin fotorobot.

Njegova fotografija dijeli se i na društvenim mrežama, a jedan ju je korisnik na Instagramu objavio uz tekst: “Stipe Lozina – pazite se ovog smeća.”

Lozina zbog hidžaba napao trudnicu koja je mirno s prijateljima sjedila u restoranu

Žrtva Stipe Lozine je trudnica Rana Elasmar iz Sydneyja. Trudna je 37 tjedana. Po svemu sudeći, mirno je sjedila s prijateljima u restoranu prije nego što ju je Lozina napao, ali je nosila hidžab što je njemu bilo dovoljno za brutalni napad.

Lozina je neuspješno zatražio od suda da ga pusti uz kauciju. Ostat će iza rešetaka barem do sljedećeg mjeseca.

Sudija je Lozini na suđenju rekao: “Nakon što ste govorili o muslimanima, prišli ste joj i udarili je u glavu 14 puta. To ću, po pitanju kaucije, tretirati kao snažan dokaz protiv vas.”

Muškarac je poznat policiji i imao je “golem kriminalni dosje”.

Prišao je stolu i počeo Ranu udarati po glavi i gornjem dijelu tijela, ali dijete, nasreću, nije ozlijeđeno. Žena je ubrzo puštena iz bolnice te se na Facebooku oglasila o napadu i o problemima koje doživljava zbog svoje religije.

Trudna 31-godišnja žena, koja je nosila maramu, povrijeđena je napadu u Sydneyu u Australiji, javlja Daily Mail.

Ranu Elasmara udarao je i šutirao 43-godišnji Stipe Lozina dok je sjedila u kafiću sa svojim prijateljicama koje su također nosile marame, objavila je u četvrtak policijska uprava New South Walesa.

U javnost je procurio uznemirujući snimak napada na ženu.

Napadnuta trudnica Elasmar dala je izjavu za The Daily Telegraph preko lidera muslimanske zajednice te je kazala da je još u šoku.

Suprug žrtve ovog strašnog napada ispričao je novinarima da njegova supruga rijetko izlazi, ali kad su je prijateljice pozvale na kafu, rekao joj je da ide te da će on pripaziti na djecu.

Povrijeđenu ženu odvezli su u bolnicu na posmatranje i na procjenu stanja njenog nerođenog djeteta.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here