Starčević: Poslije tri poraza primorani smo nešto mijenjati

0
446

Vjerovali ili ne, ekipa Tuzla Cityja u službenim utakmicama ima pozitivan skor protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog.

Istina, odigrali su samo jednu utakmicu i to u šesnaestini finala Kupa BiH za prošlu sezonu, a tada je tuzlanski federalni prvoligaš, tada pod imenom Sloga, jednim pogotkom izbacio Mostarce iz najmasovnijeg takmičenja, što je tada ocijenjeno senzacijom.

Zanimljivo je svakako da je i tada „plemiće“ vodio Blaž Slišković.

Ovoga puta sastaju se u okviru 7. kola Premijer lige BiH, a obje ekipe starale su slabije od očekivanja. Zrinjski ima šest, a „plavi iz Simin Hana“ upisali su četiri boda.

– Utakmica dolazi u teškom trenutku za obje ekipe, poslije tri uzastopna poraza. Zrinjski je aktuelni prvak, ali kao i mi, nije najbolje počeo prvenstvo. Domaćinu je pobjeda imperativ, nama je obaveza da pokušamo zaustaviti niz poraza – kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja, Slobodan Starčević.

Tuzlaci će nastupiti oslabljeni. „Radilica“ iz srednjeg reda, Nemanja Stjepanović, povrijeđen je, a Adnan Šećerović se razbolio.

– Primorani smo da nešto mijenjamo kako bi pronašli dobitnu kombinaciju za naredni period. I to najviše u ofanzivnom dijelu, gdje i imamo najviše problema. Pokušat ćemo protiv Zrinjskog izboriti povoljan rezultat mada neće biti lako – zaključio je Starčević držeći se poznate maksime da „nada umire posljednja“.

Kao i do sada, Starčevićeva ekipa će na utakmicu otputovati dan ranije kako bi što spremnije dočekala duel sa aktuelnim državnim prvkom.

Utakmica Zrinjski – Tuzla City igra se u subotu od 20 sati. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here