Starčević: Bod nam ne donosi mnogo, idemo na pobjedu

0
377

Bez dvojice bitnih igrača, ali s četvorivom povratnika u tim, nastupit će Tuzla City sutra protiv Zvijezde 09, u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici u Premijer ligi BiH.

Slobodan Starcevic, sef strucnog staba Tuzla Cityja (Foto: Miro Petrovic)

Zbog bolova u leđima neće nastupiti kapiten Ivan Kostić, dok je Nermin Crnkić suspendovan zbog crvenog kartona „zarađenog“ na posljednjoj utakmici protiv Zrinjskog.

– U ekipu se vraćaju golman Irfan Fejzić, zatim, Denis Čomor, Adnan Šećerović i Nikola Mitrović. Osim Crnkića i Kostića, svi ostali nogometaši su na raspolaganju – rekao je za naš portal šef stručnog štaba, Slobodan Starčević.

Nesretan poraz u susretu za Zrinjskim nije zaboravljen, ali je potisnut u memoriju, s obzirom da su sada sve poluge ekipe stavljene u funkciju radi dobrog rezultata protiv Zvijezde 09.

Plavi iz Simin Hana u prvom dijelu šampionata pobijedili su ekipu iz Etno-sela Stanišići 3:1, bili su ubjedljivi (3:0) i u pripremnoj utakmici pred početak prvenstva.

– Sada je drukčija situacija, ali i ovoga puta idemo na pobjedu. Jedan bod u ovoj situaciji ne znači nam mnogo, dok bismo s tri zakoračili ka sredini tabele. Zato bez kalkulacija idemo pokušati doći do pobjede – poručio je „kormilar“ Tuzla Cityja.

Utakmica Zvijezda 09 – Tuzla City igra se u Ugljeviku, sutra od 13 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here