Stanje nacije: Samoukidanje tuzlanskih kvazikomunista

2
932

Na zadnjim lokalnim izborima, tuzlansko udruženje građana koje se lažno predstavlja kao Socijaldemokratska partija, zahvaljujući humanitarnim porivima dvojice bogatih Tuzlaka je osvojilo većinu u gradskoj dumi. Računa se da je 20 od 25 hiljada glasova, već od vlasti obuđali gradonačelnik dobio kao hediju od dvojice milosrdnih bogatuna, što govori da je protukandidat dr. Bato Hadžiefendić stvarni pobjednik sa čistih 16.000 glasova!

Bilo kako bilo, poklonjenom konju se ne broje zubi! “Pobjednici” su odmah formirali vlast. Dakle, politička skupina istomišljenika je nastavila po starom, dobrom običaju zaštite svake vrste kriminala i bogaćenja na račun građana. Naravno, uz obilatu, svestranu podršku krmininalizirannih i krezubih tužibaba. Dakle, ta skupina političke podrške prodaji 32 hektara nacionaliziranog zemljišta za samo 1,5 miliona maraka, a vredilo je više od 50,49 posto za papire privatiziranog Centralnog grijanja, poklona 111,5 dunuma zemlje “Merkatoru”, podrške zapošljavanju u gradskim poduzećima “i po babu i po stričevima”, zapošljavanju na odgovornim funkcijama osuđenih za kriminal, podrške arčenju budžeta, izgubljenim sporovima samo u jednoj godini vrijednosti 2,2 miliona maraka, podršci partijskim drugovima koji vrše zlo i mučenje 150 vlasnika stanova u koje deset godina ne mogu useliti, jer je gradonačelnik Jasmin Imamović Merkator potrošio dio njihovih para… se nastavlja. Ta skupina političkog šljama, izdaje saopćenje kojim najavljuje svoje samoukidanje i silazak sa vlasti u Tuzli! O tempora, o mores! – što bi rekao znanstvenik Šiljo iz Međeđe, kraj Sapne.

Dakle, Gradski odbor kvazi SDP, ovako moralan, pošten i pravedan kako jest, na opisani način, protestira što neko njegove članove anketira šta misle o zahtjevu Kantonalnog odbora SDP da, kao pobjednici izbora, da formiraju vlast Tuzlanskog kantona. Oni smatraju da na njih viši organ vrši pritisak kako bi im dali podršku da svoju političku pobjedu konkretizuju stvaranjem vlasti. Znači li to da će sada i skupina osoba sumnjivog morala sići sa vlasti u Tuzli, ma kako do nje došla?! Čime bi se kantonalne krezube tužibabe, od sreće, petom u dupe udarale! Nažalost, neće biti ni jednog ni drugog. Pa, u čemu je problem?! Ako je SDP u pet općina većeg entiteta na vlasti, a nije u ostalih stotinjak, znači li to da Kantonalni SDP, kao jedini pobjednik na opštim izborima u BiH ne smije biti na vlasti? Treba biti glup i ne priznati da je paralela sasvim kako treba. Međutim, treba biti moralna lešina pa se protiviti da kantonalci uđu u vlast. E, kvaka je u ovom drugom.

Naime, šerif tuzlanskih kvazi-socijaldemokrata, rečeni Merkator, ne trpi u svojoj blizini neki veći autoritet od visine cokla, što bi rekao narod. Daleko iznad te visine je bio Selim Bešlagić, koji kao svoj neoprostivi grijeh vidi što je na svoje mjesto posadio genija iz Islamovca. Za uzvrat je genij učinio sve da Bešlagić ne bude predsjednik SDP BiH. Iznad cokla je i šef kantonalnih social-demaokrata, Enver Bijedić. U maju iza nas, izdao je genije i saopćenje protiv Bijedića, pa je na zatvoreni sastanak došao glavnokomandujući “esdepeja”, Nermin Nikšić. Tu je genije dobio po guzici. Naravno, nije mogao po obrazu!

Danas, iskompleksirani genij veliku opasnost po mjeri svoje veličine, dakle cokla, vidi u premijeru Vlade TK iz redova stranke čijim se perjem kiti. Sa SDP-om ili bez njega u vlasti, razlika je u pet deka, što bi rekao legendarni Ivica Osim. Međutim, široke narodne mase: radnici, seljaci i poštena inteligencija još uvijek žive u nadi da je sa “komunjarama” bolje, nego li bez njih. Ako se narod iznevjeri, on će se pitati: pa zašto smo glasali? (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Download PDF

2 Komentari

 1. Najveći katil SDP-a Tuzle je nesumnjivo sam Đasmin. Za ove dvije stoljetne decenije kako je na vlasti, dopustio je isplivavanje najvećeg šljama na površinu koji su ga godinama držali i finansijski pdržavali.
  Najveći njegov zločin prema Tuzli je svakako falsifikovanje lokalnih izbornih rezultata i instaliranje M Ajanovića u G Vijeće Tuzla umjesto legitimnog Z Karadžina.
  To je potpuno obeščastilo ovu gradsku instituciju.
  Legendarno je i njegovo zabijanje noža u leđa svom tvorcu Selimu Bešlagiću u momentu kad je Tuz SDP trebao da se nametne kao relevantan politički faktor u BiH.
  U istom maniru, nož u leđa je zabio i E. Bijediću i njegovom mrskom kantonalnom odboru u odsudnom trenutku kada mu je pomoć najviše trebala…..
  Drugim riječima niskoprofilisani lokalni intrigant i sebični bolesnik.

 2. Mi smo grad koji za nacelnika ima najvecu djukelu i smrada na planeti.zna se da je pokrao glasove doktoru ali govno je to od kojeg mozees svasta ocekivati.miso bad zi hvala dto si mu vratio svalerku

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here