Stanje nacije: Glasaju da ih pljačka!

2
959

Milionima maraka plaćena lažna slika o poštenju, uspješnosti i mudrosti tuzlanske gradske vlasti predvođenom lažnim carem Šćepanom Malim, to jest šefom organiziranog kriminalnog holdinga, počela je nagrizati istina! Deceniju i po, apanažama, strogo kontrolisani mediji u Tuzli i državnoj prijestonici, počeli su da uvažavaju glas javnosti. Posebno prevarenih građana koji su godinama glasali za vlast koja ih godinama pljačka!

Ovih dana je krenuo proces otkrivanja svih prevara i pljački u koje je upleten gradska vlast.

„Riječ je o organizovanom kriminalu u kojem sudjeluje i gradska vlast na čelu sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom“, kaže Mirsad Šuvalić, jedan od dvjesto kupaca stanova u zgradi „15.maj“ koji imaju veliku šansu da ostanu i bez para i bez stanova. Za njihov očaj goleme zasluge ima i gradonačelnik Imamović, kako se može vidjeti u Zapisniku Finansijske policije Federacije BiH od 29. avgusta prošle godine.

No, kako su tužioci za organizirani kriminal zauzeti kriminalcima-kokošarima, već više od godinu dana se ne bave svojim poslom. Prošle je sedmice advokatica ožalošćenih, očajnih i opljačkanih građana koji skoro deceniju čekaju da se usele u plaćene stanove, podnijela novu krivičnu prijavu protiv građevinske firme „Giprom“ i gradskih dužnosnika na čelu sa Imamovićem. Šta će učiniti postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva? Bacajmo grah ili pitajmo vidovitu Dževahiru!

Budimo, ipak, optimisti. I vjerujmo da će ovo biti zadnja pljačka Imamovića i veselog i bogatog društvanceta oko njega. Budimo i optimisti da će se u “donjim ladicama“ bivšeg državnog tužioca Bože Mihajlovića naći prijava i kompletan dokazni materijal o organizovanom kriminalnom poduhvatu Kantonalne agencije za privatizaciju, Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove Gradske uprave i gradonačelnika Imamovića, koji su činjenjem i nečinjenjem omogućili Katoličkom holdingu iz Maribora „Zvon dva“ da za 1,5 miliona maraka kupi 32 hektara građevinskog zemljišta. Riječ je o tome da je ta kriminalna hobotnica slovenačkim kriminalcima, kojih se odrekao i Papa, jer su i Sloveniju ražalostili za 700 miliona maraka, dali ekspropisano zemljište koje je bilo predmet reeksproprijacije za račenu sumu. „Zvon dva” su za to zemljište kod NLB Ljubljanske banke digli hipotekarni kredit, to jest 7,2 miliona eura.

Više od deset godina je taj predmet u sudovanju. No, kako se radi o međunarodnom organizovanom kriminalu, Tužilaštvo BiH je moralo pokazati bar malo više od saučesništva u kriminalu, na način da ga ne tretira!

Tuzlanska gradska vlast se na veoma maštovite, bajkovite načine brine o svom gradu i svojim građanima. Tako je gradonačelnik klijentelističkim vijećnicima ispričao i bajku o Gradskom grijanju. Nadugo i naširoko im je ispričao kako privatnici nemaju u Gradskom grijanju udio od 49 posto. Veli bajkoviti gradonačelnik da su oni svojom odlukom poništili privatizaciju Grijanja. Naravno, to je totalna laž, totalna bajka! Privatizaciju može poništiti samo Kantonalni sud. On je svojim Rješenjem nije poništio. E, sad se zamislite zašto se za svaku podstanicu, naprimjer u Mosniku, za jednu kuću mora platiti 15.000 maraka. Toliko košta jedna podstanica za zgradu od 50 stanova! Računajte! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Download PDF

2 Komentari

  1. Majmun ce jednog dana odgovarati samo da se jedan kamencic otkotrlja pa da preplaseni progovore vidjecete kolika je to lopina i pogan

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here