Stanje nacije: Beograd, glavni grad BiH!

4
920

Konačno, sultan Bakir je pokazao da mu je u školi geografija išla od ruke, što bi narodi i narodnosti, odnosno Sejdić-Finci, rekli. Na obraćanju pred novinarima u Palati Srbija, koja se nekad zvala Palata Federacije, na čijoj je poslijeratnoj izgradnji moj rahmetli otac dobio prvu Značku udarnika, bošnjački je član Predsjedništva naše države rekao predsjedavajućem Čoviću da o geografiji nema pojma! Konkretno!

Dakle, Čović je kazao kako će BiH, glede ravnog Kosova, imati stav o njegovom međunarodnom statusu, kakav bude imala Srbija. Prevedeno na bosanski, srpski, hrvatski i crnogorski jezik, to znači da je pristao da se vanjska politika države čiji je predsjednik vodi u Beogradu, a ne Sarajevu!?

Tako je bivše civilno lice na službi u JNA, Beograd proglasilo glavnim gradom BiH! Znači li to da će civilno lice na službi u JNA podržati državno rukovodstvo Srbije, ako već sutra krene na novi pogrom Albanaca, podržati takvu politiku? Da li će, isti podanički odnos Čović imati i prema Hrvatskoj? Upita nema, jer on dolaskom na vlast ultraša HDZ, kišobran u Mostaru otvara kad god kiša pada –u Zagrebu!

Na te ružne riječi civilnog lica na službi u HDZ, reagovao je Bakir Izetbegović kazavši da je to lični stav Čovića kojeg, treba li uopće pominjati, zdušno podupire i Mladen Ivanić. Još je dodao da se vanjska politika Bosne i Hercegovine vodi u Sarajevu. To podrazumijeva da se ne vodi ni u Beogradu, ni u Zagrebu.Taj čin odbrane suvereniteta države BiH, jer samostalna vanjska politika jeste jedan od elemenata suvereniteta, izazvao je bijes službene i cijele tabloidne javnosti istočnog nam susjeda. I jedna i druga javnost, pri čemu ne vidim nikakve razlike, se pita: Pa zar se usuđujete vi, u BiH, da ne slijedite politiku Srbije?!

To je još jedna demonstracija velikosrpske arogancije koja je devedesetih godina prošlog vijeka prešla u nacional-socijalistički pokret Socijalističke partije Srbije, maskirnog imena „antibirokratska revolucija“. Taj se nacizam valjao ulicama najvećih srbijanskih gradova i mljeo sve pred sobom u Srbiji, na Kosovu, Vojvodini i Crnoj Gori, rušio je legalna politička državna i politička rukovodstva. Bio je to zalet za agresiju na Sloveniju, Hrvatsku, BiH a Kosovo je već bilo devastirano. Akteri tog vremena, perjanice Slobodana Miloševića – Dačić, Vučić, Vučelić i masa policijskih i vojnih komandanata vraćeni su na stare zadatke. Nekoć pod lažnom brigom o očuvanju Jugoslavije, a sada borbom za ulazak u Evropsku uniju, za dobrosusjedske odnose i druge trice i kučine, svakodnevno devastiraju be-ha društveno i duhovno tkivo, razaraju svaku ideju ravnopravnosti susjeda, veličaju i u vlast vraćaju osuđene ratne zločince u Hagu…Kad prijedlog komunalnog radnika, Aleksandra Vučića, koji je koliko juče skidao table „Bulevar Zorana Đinđića“ i zakucavao table „Bulevar Ratka Mladića“, o rješenju graničnih problema ne prođe, onda je to što bošnjačka strana čini probleme. Može li suprotno? E, ne može, bre!

Politiku velikosrpske arogancije udarnički propagiraju mnogobrojne dnevne i nedjeljne „žutare i ružičaste televizije. Svakog dana sataniziraju se Bošnjaci, Hrvati, ali svako drugo mišljenje od Vučićevog i njegovih dupelizaca. Nema vijesti za koju nije zaslužan Vučić. Tako možemo očekivati da već sutra za vedar dan bude zaslužan srpski Pol Pot. Ni to im nije malo, pa svako gostovanje novog kartografa u Beogradu, Milorada Dodika, nagrađuju salvama aplauza. Kao da im je BiH neka kolonija! Posebno su ljuti, ogorčeni nakon presude Mladiću za genocid nad Bošnjacima. Kao da su Bošnjaci počinili genocid nad sobom, pa optužili Mladića!

Slično, ili još gore, reagira i hrvatska ultraška HDZ s ove i s one strane Une. Zamislite, za hašku presudu zločinačkoj šestorici i hrvatskoj državi krivi su Bošnjaci, kao da su oni sudili u Hagu. Ta antibošnjačka i antihaška euforija je, na sreću, trajala kratko, jer je od Brisela lijepa Kolinda dobila po guzi.

Kako god bilo, beogradska ekskurzija trojice be-ha dilbera donijela je i dosta korisnog. Bez ulaska u detalje, pokazalo se tačnim da: Majmun, kad-tad, pokaže dupe! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Download PDF

4 Komentari

  1. Poštovani Žandarme, ne znam koliko godina imaš i koliko znaš. Drago moje neznano, nacional-socijalistički režim Slobodana Miloševića je radio sve da genocidom nad Albancima Kosova završi etničko čišćenje. Evropa i NATO su pokušavali da taj režim urazume i da shvate kako uništavati jedan narod nije lijepo i pristojno ponašanje. Da je to zločin. Miloševićev režim je smatrao da je nacionalni ponoos “pobiti Šiptare”. Civilizirani svijet je smatrao da to ne valja. Tada je, nakon decenija pogroma, 1999.godine NATO i normalan svijet rekao da je dosta i onda su gađali vojne ciljeve u Srbiji. Predhodno,javljali su da se vojnici i civili sklone od njih. Eto, tako se završila “NATO agresija” koja je spriječila novi, nakon Srebrenice, genocid. Utom ratu protiv NATO, naravno, Srbija je pobijedila. U borbi u kojoj nisu vidjeli ni jednog NATO vojnika. Rezulatat te “pobjede” jeste nezavisna država Kosovo. Dakle, dragi moj “Žandarme” o tome ti laprdaš. U svakom slučaju, drago mi je da si još jedaod desetine hiljada mojih čitalaca.

  2. Taman imam toliko godina da sam ,hteo ne hteo, bio na Kosovu 1980 kao madi vojnik,a najveća čuda su pravili pripadnici tuzlanske interventne jedinice,muslimani većinom,tako da su ti isti šiptari ,a ne albanci,pravili sranja od kada su naseljeni na ta područja sa Kavkaza.Zato piši o onome što znaš a ne o onome što bi hteo da znaš .A to da je Kosovo država…smejurija ,sve su to igre velikih sila..isto kao što će aminovati odvajanje repulike srpske iz BiH.Tako da mač uvek ima dve oštrice…..hoćeš tako poletno pisati o srpskoj republici kao o kosovu.?I dalje laprdate zato što patološki mrzite sve što je vezano za srbe.Imate sve presude Haga ,Srbija se ne pominje ni u jednoj ali je zato Hrvatska direktno prozvana za zločinački poduhvat protiv BiH,ne viđoh da ste ih nešto preterano kritikovali…..A da sam čitalac ,jesam čitam sve što mi dođe do ruke ,navika,pa i šund.

  3. Dragi mj neznalko Žandarm, u Srbiji sam proveo, kao novinar i student, više od decenije tAMO SVAKO MALO IDEM KOD MOJIH PRIJATELJA iz neformalnog LIBERALNOG KRUGA,,Ti ne znaš razliku između države, njenog apaata, i srpskog naroda. Tu je tvoj problem. Ja volim srpski narod na način Pupina, Svetozara Markovića,Dimitrija Tucovića, Koče Popovića, Mirka Kovača, Radeta Konstantinovića, Latinke Perović, BITEFA, BEMUSA, Mire Trajilović., Rajka Danilovića, Kiša, Bogdana Bogdanovića, Ivana Đurića, Vidosava Stevanovića, Svetislava Basare…Vaša Srbija je Srbija Milana Nedića, Draže Mihajlovića, Ljotića, Velimira Nikolajevića, Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Milorada Dodika…Dakle, ja volim evropsku Srbiju, srpski narod i kulturu. Ti voliš srpsku dražavnu strukturu koja nema veze sa srpskim narodom. Vi, kao i drugi neonacisti, podmećete plemenitom srpskom narodu na način da Nedićevu nacističku državu izjednačavate sa srpkim narodom, kao što izjednačavate Miloševićevu vladajuću strukturu sa srpskim narodom.To je netačno, to je podvala. Kako ovo što pišem ne razmijete, onda je svaka druga komunikacija sa vema besmislena

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here