Stanić prvi na rang-listi kandidata za direktora SIPA-e

0
245

Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamenta BiH konačno je sačinjena rang-lista kandidata za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Enes Obralija, zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora, obratio se medijima rekavši da je Perica Stanić dobio najviše bodova. On je dobio 96,25 bodova od maksimalnih 100.

Drugorangirani je Darko Ćulum, a treći Žarko Laketa, dok Goran Zubac nije na listi uspješnih kandidata. Ova lista koja je usvojena jednoglasno ide na ruke ministru Draganu Mektiću.

Aktuelnom direktoru Staniću mandat istječe sutra. Članovi Nezavisnog odbora danas su samo utvrdili rang-listu, a ostalo prepustili Vijeću ministara BiH. Iako Staniću sutra istječe mandat, on ostaje na čelu te agencije sve dok ga Vijeće ministara BiH ne razriješi i imenuje novog direktora.

Ministru sigurnosti rang-lista za poziciju direktora SIPA-e i dopisi iz RS-a

U nastavku 64. sjednice Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon obavljenog intervjua, utvrdio je rang – listu kandidata za poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu i uputio je ministru sigurnosti BiH.

Nezavisni odbor PSBiH odlučio je da, uz rang – listu kandidata za poziciju direktora SIPA-e, ministru sigurnosti BiH uputi i Dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dopis Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske u vezi sa ranijom predstavkom o mogućem kršenju zakonske procedure i navodima da su neki od kandidata za poziciju direktora SIPA-e ispunili uslove za odlazak u penziju, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here