Srbin i Hrvat poljskog proizvođača folije prevarili za 100.000 eura

0
489

Zagrebačka policija uhapsila je 30-godišnjeg državljanina Srbije osumnjičenog da je sa saradnikom iz Zagreba (34), lažno se predstavljajući kao direktor jedne austrijske firme, poljskog proizvođača građevinske plastične folije prevario za gotovo 100.000 eura.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su osumnjičeni sredinom ove godine izradili lažnu web stranicu jedne austrijske firme i predstavljali se kao njeni direktori kako bi predstavnike poljskog proizvođača građevinske folije nagovorili da im uz odgodu plaćanja isporuči robu vrijednu 99.000 evra.

Sumnja se da su preuzimanje obavili na način da su autoprevoznike koje su angažovali preusmjerili s mjesta istovara u Republici Austriji na mjesto istovara u Republici Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno unajmio 30-godišnjak. Pretragom navedenog skladišta, a na osnovu naloga suda, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone – saoštila je u srijedu zagrebačka policija.

Obojicu osumnjičenih policija je krivično prijavila zagrebačkom Opštinskom državnom tužilaštvu, a 30-godišnji srbijanski državljanin je pritvoren zbog opasnosti od bijega.

Policija sumnja i da su dio robe prodali 35-godišnjem hrvatskom državljaninu kod kojeg je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi pronađeno 20-tak paleta PVC folija pa će i on biti krivično prijavljen zbog prikrivanja.

U policiji kažu da će pronađenih 75 paleta odnosno 86.6 tona folije biti vraćeno oštećenoj kompaniji. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here