Srbijia: Policija uhvatila mladića iz Šapca kako vozi u kolicima tijelo brata kojeg je ubio

0
213

Mladić B. G. (20) iz Šapca u Srbiji uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata, a ubistvo u porodici uglednog šabačkog profesora i slikara P. G. otkriveno je jutros oko tri sata u kući gdje je živio sa tri sina.

“Policija je primijetila mladića kako gura ručna kolica i kreće se u pravcu Vodovoda. Zaustavili su se, i u kolicima otkrili stravičan prizor – tijelo ubijenog mladića”, otkriva izvor iz istrage, piše Blic.

Kako kaže, sumnja se da je ubistvo već bilo isplanirano.

Navodno je B.G. već bio iskopao rupu u blizini Vodovoda, koji se nalazi u produžetku Ulice oslobođenja, u kojoj je živio. Nakon što je ubio rođenog brata, krenuo je da se “otarasi” tijela.

B.G. (20), koji je zatečen kako gura kolica sa tijelom je priveden i osumnjičen za ubistvo starijeg brata (24). Iz izvora bliskih istrazi navodi se da je mogući motiv ubistva narušeni porodični odnosi između braće.

Podsjetimo, sumnja se da je on u porodičnoj kući u Šapcu zadao više udaraca u glavu svom 24-godišnjem bratu, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

On je osumnjičen za ubistvo i bit će mu određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, bit će priveden Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

(Klix, foto:RTS)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here