Srbija: Nastavljena vakcinacija, najveći broj prijavljenih iz BiH, S. Makedonije i Crne Gore

0
355
Foto: Arhiva TL

Vakcinacija građana iz cijelog regiona nastavljena je danas u Beogradu i Nišu, a osigurano je 10.000 vakcina švedsko-britanskog proizvođača AstraZeneca.

Kako je najavio predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, na spisku za vakcinaciju u Beogradu i Nišu ovog vikenda je 7.500 privrednika iz regiona.

Najveći broj prijavljenih je iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, rekao je Čadež, koji je jučer posjetio BelEkspo centar u Beogradu gdje su vakcinisani građani regiona.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je jučer na punktu za imunizaciju na Beogradskom sajmu da je vakcinisano ukupno 6.446 građana, stranih i državljana Srbije.

– Vakcinu AstraZeneca primilo je 5.299 osoba od kojih su većina stranci – rekao je Vesić za agenciju Beta, navodeći da je revakcinisano 1.147 osoba.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za imunizaciju protiv COVID-19 pozivanjem broja 0800 222 334, ali i preko portala e-Uprave. (RSE)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here