Sport u 2019. (8) – Grabčanović: Fijasko OŽRK Jedinstva, od najboljih do najlošijih!

0
234

Tuzla LIVE je anketirao veći broj sportaša, trenera, predsjednika klubova, članova uprava, profesora, novinara i sportskih radnika na temu o uspjeha i neuspjeha tuzlanskog i kantonalnog sporta u 2019. godini.

Grabčanović: Dobre rezultate ostvarili su rukometaši, Tuzla City i članovi kluba ICO, a podbacilo je OŽRK Jedinstvo (Foto: Miro Petrović)

Ko su nauspješniji, a ko najneuspjepniji? – mišljenje je poslao Elmir Grabčanović, bivši trener i direktor OŽRK Jedinstva, osoba koja sport prati u svim segmentima:

1. Prema mom mišljenju, sportski uspjeh ostvario je FC Tuzla City. Napravili su odlične rezultate u ovoj godini i pravo su osvježenje Premijer lige BiH. Dokaz tome je plasman na kraju jesenje polusezone, u kojoj su plasirani među prve 4.ekipe.

Uspjeh je ostvarila i RK Sloboda povratkom u Premijer ligu BiH gdje objektivno i pripadaju. Vrlo dobra polusezona u društvu najboljih gdje trenutno zauzimaju 7. mjesto sa realnim izgledima da u proljeće izbore Evropu, kroz ligu ili Kup BiH.

Sjajne rezultate ostvario je ICON Tuzla – JiuJitsu Team. U ovoj godini takmičari ovog kluba napravili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu i turnirima širom Evrope. Također bili su domaćini dva turnira sa učesnicima iz cjele Evrope. U svojim redovima imaju dvojicu vrhunskih takmičara, koji spadaju u sami evropskih vrh u JijuJitsu. Radi se o Abdul Samedu Hakiću i Rijadu Grabčanoviću.

2. Kada govorimo o sportskim neuspjesima, onda je to bez sumnje OŽRK Jedinstvo Tuzla.
Klub je ovu godinu završio na posljednjem mjestu Premijer lige BiH sa nula bodova. Klub koji je do prošle godine bio među najboljim u državi, gradu i kantonu, nažalost, ostavljen je od svih. Imam osjećaj da ovaj klub ne treba ovom gradu, odnosno, da ljude iz Gradske uprave, zadužene za sport, Jedinstvo uopće ne zanima.

3.Očekivanja u 2020. godinu mogao bih sažeti ovako: da FK Sloboda izbori opstanak u Premijer ligi BiH, te da RK Sloboda osvoji Kup BiH i izbori plasman u Evropu. Svim sportistima želim puno sreće i uspjeha u 2020. godini, a prije svega dobro zdravlje – zaključio je Elmir Grabčanović. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here