Sport u 2019. (19) – Kasumović: Očekujem obnovu kuglane u Mejdanu

0
251

Tuzla LIVE je anketirao veći broj sportaša, trenera, predsjednika klubova, članova uprava, profesora, novinara i sportskih radnika na temu o uspjeha i neuspjeha tuzlanskog i kantonalnog sporta u 2019. godini.

Evo odgovora Nermina Kasumovića, kuglaša i košarkaškog sudije:

1. Od sportskih uspjeha ekipa iz Tuzle izdvojio bih rezultate Rukometnog kluba Sloboda koji poslije epizode u drugoj ligi ostvaruju odlične rezultate u Premijer ligi BiH, Ženski odbojkaški klub Sloboda koji se nalazi u samom vrhu prvenstvene tabele i jedan je od kandidata za osvajanje titule i Gimnasticki klub Tuzla, koji pored dobrih rezultata na takmičenjima okupljaju veliki broj dječaka i djevojčica.

2. Neuspjeh: FK Sloboda – Mnogo problema, promjena trenera, promjena uprave. iskreno se nadam da ce FK Sloboda smoci snage da osigura opstanak i dobrim igrama u proljetnom dijelu prvenstva obraduje svoje navijace.

3. U 2020 ocekujem obnovu kuglane u SKPC Mejdan jer i kuglaski klub Sloboda zasluzuje da utakmice Premijer lige BIH u kuglanju igra u svom gradu. Svima zelim mnogo dobrih rezultata, zdravla i sreće – poručio je Kasumović. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here