Sport u 2019. (11) – Zahirović: Grad nema strategiju razvoja sporta i u narednih pet godina ne možemo očekivati zapaženije rezultate!

1
484

Tuzla LIVE je anketirao veći broj sportaša, trenera, predsjednika klubova, članova uprava, profesora, novinara i sportskih radnika na temu o uspjeha i neuspjeha tuzlanskog i kantonalnog sporta u 2019. godini.

Nihad Zahirović: FK Sloboda bez rezultata, a troši milion KM, OKK Sloboda nema strategije razvoja (Foto: Miro Petrović)

Prvi put u anketi spomenuto je plivanje, a pažnju na taj sport skrenuo je odbojkaški trener i pedagog Nihad Zahirović, koji kaže:

1. Plivanje: Bilo koji rezultat vrijedan je spomena s obzirom na to da nemamo zatvoreni olimpijski bazen, kao što imaju Sarajevo i Banja Luka.

Rukomet: Povratak u Premijer ligu BiH je nesumnjivo uspjeh vrijedan pažnje.

Sportska gimnastika: Amar Zahirović državni prvak u sportu koji je u Tuzli zapostavljen.

2. Neuspjesi u 2019. godini: FK Sloboda u borba za opstanak iako se za klub od Grada Tuzla izdvaja milion KM!

OKK Sloboda ni ove godine nije ispunila očekivanja, nema, čini mi se, nikakve strategije razvoja!

3. Očekivanje za 2020.: Da se OKK Sloboda i FK Sloboda stabilizuju i vrate u vrh. Rukometaši Slobode da postanu stabilan premijerligaš, a OŽRK Jedinstvo da ostane u Premijer ligi, te da se orijentiše na svoj podmladak.

S obzirom na to da Grad gradu nema strategije razvoja sporta, ne možemo očekivati neke zapažene rezultate u narednih pet godina u ekipnim sportovima – mišljenje je Nihada Zahirovića. (mp)

Download PDF

1 komentar

 1. Nikada i nigdje na dunjaluku sport nije gradski problem. Kad Al Bake ode samo jednom na tekmu valjda se nešto promjeni u ovoj državi.
  1. Država Bih
  2. Federacija
  3. Kanton
  4. Grad
  Školski sport je osnova za prethodna četiri nivoa

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here