SPO “15. maj”: Manipulacija grijanjem i kažnjavanje građana u predizborne svrhe (Foto)

2
215

Vlasnici stambenih jedinica u SPO “15. maj” obaviješteni su od strane Centralnog grijanja Tuzla da su tehnički uslovi, koji su potrebni da se izvrši puštanje grijanja za stambene jedinice, nakon mnogo godina čekanja, ispunjeni.

U svim objektima u Tuzli započelo se s isporukom toplinske energije, ali ne i u SPO “15. maj”. Za Gradsku upravu zločin je što kupci traže tehnički prijem i da u skladu sa zakonom vrše plaćanje toplotne energije. Kazna je ubrzo uslijedila. Grijanje nije pušteno, a djeca, penzioneri  i svi ostali kupci stanova, koji nemaju drugog stambenog riješenja, moraju da sjede u hladnim prostorijama, prehladjuju se i izlažu nepotrebnim opasnostima odlaskom kod ljekara, navodi se u saopćenju Udruženja građana “15. maj”.

Podsjećaju da se zbog Covida-19 apeluje na izolaciju. Tuzla se hvali kako ima najkvalitetnije, najsigurnije i po cijeni najjeftinije grijanje u BiH.

“Ali to je samo jedan dio priče zbog koje kažnjeni građani ne žele da se poklone lokalnim moćnicima i podrže njihove manipulacije javnim resursima u predizborne svrhe, od kojih nemaju nikakve koristi. Bezosjećajnost gradskih bahatih birokrata je kulminirala. Gradsko vijeće, kao osnivač Centralnog grijanja, prati rad i razmatra izvještaje o radu Centralnog grijanja, ne može ocijeniti njihov rad kao pozitivan, jer nisu ispunili uslove koje je postavio osnivač.
Također, vijećnici se nikada nisu pitali kako i jesu li ispunjeni zaključci tj. odluke Gradskog vijeća iz 2017.godine, a u vezi priključaka na infrastrukturnu mrežu SPO “15. maj”. Nikad nisu, a trebali su, sazvati tematsku sjednicu o tom problemu. Danas će Udruženje kupaca  podnijeti zahtjev za hitnu tematsku sjednicu GV, a u vezi s grijanjem za SPO “15. maj” i tehničkim prijemom objekta. Tražimo da ona hitno bude održana. Jer, zbog nesposobnosti i razvlačenja, djeca, penzioneri i svi ostali koji drugog stambenog riješenja nemaju, pate se, smrzavaju i razboljevaju. Treba li neko još da plati glavom? Podsjećamo, 13 kupaca je umrlo ne dočekavši da usele u svoje stanove. Koliko nas je još potrebno da umre?”, navodi se u saopćenju za javnost Udruženja “15. maj”. (tl)

Download PDF

2 Komentari

  1. Ne moogu ovo da citam. Prije rata radio sam kao clan poslovodnog odbora u jednoj radnoj oraganizaciji u Tuzli. Kao RO, izvodili smo razlicite gradjevinske poslove sirom bivse Jugoslavije, a u sklopu SOUR, radili smo na par kontinenata. Sve poslove u to vrijeme, i kao RO, I kao SOUR, smo zavrsavali i tehnicki predali investitoru, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Ova situacija sa “15 Majem” pada mi jos teze, jer medju ostecenim kupcima se nalaze i moji bivsi radnici. ONI TO NISU ZASLUZILI.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here