Spavanje u čarapama povećava seksualnu želju

0
663

Mnogi ne vole da ih nose u krevetu, ali dokazano je da povećavaju broj orgazama – čarape!

Studija sprovedena na univerzitetu u Groningenu pokazala je da nošenje čarapa u krevetu povećava seksualnu želju i samim tim poboljšava seks. U istraživanju je učestvovalo 13 parova, a oni koji su tokom seksa nosili čarape imali su više orgazama.

U rezultatima se navodi da 50 odsto žena koje nisu nosile čarape doživljava orgazam, dok je 80 odsto među onima koje su nosile čarape doživelo orgazam. Vjeruje se da žene negativno reaguju na hladna stopala svog partnera, a nošenjem čarapa ova prepreka za uživanje je otklonjena.

Takođe, studijom koja je urađena na Institutu za neurologiju Holandije 2007. godine, utvrđeno je da ljudi koji spavaju u čarapama brže utonu u san. Teorija je da topla stopala uzrokuju smanjenje temperature tela tako što šire krvne sudove u tijelu. Ovaj proces stvara temperaturu koja naš organizam potiče na spavanje.

Nošenje čarapa takođe redukuje efekte menopauze, a takođe, reguliše tjelesnu temperaturu tokom noći. Ipak, pripazite da čarape budu savršeno komotne kako ne biste prekinuli cirkulaciju.(ag)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here