Spahić: Nije tačno da sam odbio poziciju šefa stručnog štaba u Slobodi, čast je biti u reprezentaciji

0
237

Amir Spahić trener juniorske selekcije FK Sloboda novo je ime u U-17 reprezentaciji BiH.

Amir Spahić i Sakib Malkočević, svijetla lica Slobode (Snimio: Miroslav Petrovic)

Za svoj kvalitetan dugogodišnji rad nagrađen je u NS BiH tako što će biti pomoćnik Nerminu Šabiću, koji je izabran za selektora ove selekcije.

Spahića je u U-17 predložio Sakib Malkočević, najuspješniji bh. selektor, koji je U-17 reprezentaciju tri puta odveo na veospka prvenstva. Malkočević je sada skaut svih omladinskih reprezentativnih selekcija BiH.

“Veliko zadovoljstvo i čast je biti u stručnom štabu reprezentacije. Kada se čovjek krene baviti trenerskim pozivom, sigurno mu je jedan od ciljeva da nekada radi u nekoj reprezentativnoj selekciji. Nadamo se svi da ćemo napraviti kvalitetnu selekciju igrača i da ćemo nastaviti tamo gdje je stao Sakib Malkočević. Pošto su neki portali prenijeli da sam odbio poziciju šefa stručnog štaba u Slobodi, ovim putem kažem da to nije tačno. Bio je dogovor u klubu da nastavim sa radom u juniorskoj selekciji, a jedan od razloga je bio i to što je trajala procedura izbora selektora. Biti šef stručnog štaba i raditi u reprezentaciji ne bi bilo moguće. Tako da ostajem trener juniora Slobode. Ovo je sigurno i jedna satisfakcija za FK Sloboda da se prepoznao rad i kvalitet trenera u klubu”, rekao je Amir Spahić za klupsku Facebook stranicu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here