Spahić: Ne želim više biti ničiji pomoćnik!

0
594

Nakon izbora Admira Smajića za tim menadžera Slobode, špekulira se ko će biti članovi stručnog štaba. Glasina da je za šefa struke izabran Gradimir Crnogorac, još nema službenu potvrdu, a sam Crnogorac je rekao za naš portal da želi raditi u Slobodi, ali da ga niko do sada službeno nije kontaktirao.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare sportski direktor Ado Smajlović, na pitanje da li je s nekim kontaktirano u smislu postavljenja za prvog trenera ekipe, rekao je da nije.

Međutim, trener juniora i bivši pomoćnik Husrefa Musemića, Vade Jagodića i Slavka Petrovića, a prošle sezone trener juniora koji su osvojili naslov viceprvaka BiH, Amir Spahić, rekao je za Tuzla LIVE da ga je prije nekoliko dana kontaktirao upravo Ado Smajlović.

– Ponuđeno mi je da budem na čelu stručnog štaba, a da mi šef bude Admir Smajić. Odbio sam takvu mogućnost i rekao sam da prihvatam posao pod uslovom da radim samostalno i da sam biram svoje saradnike. Poslije poslije toga me više nisu kontaktirali – kaže Spahić.

Spahić je još prošle godine imenovan u stručni štab kao pomoćnik Admiru Smajiću i Milenku Bošnjakoviću, ali je napustio i zatražio da preuzme juniore. I tada je, mada nezvanično, rekao da nije fer da ga četvrti put stavljaju za pomoćnika, a da dovode osobe koje imaju manje trenerske prakse od njega.

Spahić postavlja i pitanje ko od kandidata za stručni štab ima pro licencu, što je obaveza kada je riječ o Premijer ligi?

Prozivka igrača Slobode zakazana je za 15. jun i za očekivati je da će do tada biti formiran autoritativan stručni štab “crveno-crnih”. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here