“Solari” u Mejdanu Kakanju zabili 55 golova, 13 Bulićevih igrača se upisalo u strijelce

0
383

U susretu 24. kola Prve federalne lige – grupa Sjever, rukometaši Slobode u Mejdanu su, formalno kao gosti, pobijedili ekipu Kaknja košarkaškim rezultatom 55:28 (28:16).

Naime, zbog kazne na utakmici s Bosnom Visoko II, Kakanjci su kažnjeni jednom utakmicom zabrane u svojoj dvorani, a na prijedlog čelnika Slobode domaćini su u ovom kolu bili u Mejdanu.

U vatrometu golova (postignuto čak 83), 13 igrača ekipe trenera Mirze Bulića upisalo se u strijelce: Kadić 7, Kišić i Torlaković po 6, Omeragić, Memić i Suhonjić po 5, Ilić, Hamzić i Mehić po 4, Jusufović i Cerić po 3, Skopljak 2, te Denjo jedan gol.

Za Kakanj najviše su pogađali Bjelopoljak 8, te Bašić i Amitović po 5 golova.

Kakanj je izveo četiri “sedmerca”, realizovana su tri, dok je Sloboda od dva realizovala jedan.

Kuriozitet utakmice predstavlja podatak da ekipa Kaknja nije imala nijedno isključenje, dok su “gosti” iz Tuzle na klupi za kažnjene igrače proveli 12 minuta.

Poslije ovog kola, Sloboda i dalje drži čelnu poziciju na tabeli sa 63 boda, koliko ima i Krivaja, ali sa slabijom gol-razlikom, ukupno i u međusobnim susretima.

Do kraja prvenstva Sloboda igra još s Lukavcem u Tuzli (idućeg vikenda), nakon čega bi i službeno trebala ovjeriti povratak u Premijer ligu BiH. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here