„Solari“ najavili međunarodni turnir i humanu akciju

0
305

Veliki međunarodni rukometni turnir, a ujedno i humanu akciju pomoći maloljetnim Nejli i Merzadu iz Šenkovića kod Novog Travnika, koji su ostali bez roditelja, najavili su danas na konferenciji za novinare čelnici RK Sloboda.

Turnir će se održati u Tuzli 22. i 23. augusta uz nastup Slobode, Metaloplastike, Ohrida 2013 i mađarskog Oroshazija FKSE, a sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih priloga uplatit će se za pomoć trogodišnjoj Nejli i bratu Merzadu, koji u neimaštini žive s nenom.

-Turnirom želimo obilježiti jubileje kluba i RSD Sloboda, uvjereni da će publika uživati u kvalitetnom rukometnom sadržaju. U isto vrijeme, ove utakmice će služiti našem klubu kao jedna vrsta ispita da imamo neku sliku gdje se nalazimo na međunarodnoj sceni, u usporedbi sa jačim inostranim klubovima, imajuću u vidu da je naš cilj ove godine napad na vrh tabele prvnstva BiH i izlazak u Evropu – rekao je predsjednik Slobode, Ismar Šabović.

Istakavši da sav prihod od prodaje karata biti uplaćen za pomoć mališanima Nejli i Merzadu iz mjesta Šenkovići, Šabović je pozvao građane Tuzle da olaskom na turnir i kupovinom karata sudjeluju u humanoj akciji.

Potpredsjednik Slobode, Damir Bećirović, rekao je da bi bilo vrlo teško organizirati turnir za 60. godišnjicu Kluba da RK Sloboda tavori u ligi nižem stupnju od Premijer lige.

-Cilj Uprave je ostvaren i sada smo tamo gdje i zaslužujemo da budemo. Turnir i predstojeću sezonu posvećujemo svima koji su sebe utkali u RK Slobodu, zbog kojih i vrijedi biti sportski radnik u vremenu kada je sport totalno devastiran. Hvala svima koji su bili uz nas u prošloj sezoni i još jednom čestitke svima za dva jubileja koja obilježavamo – kazao je Bećirović.

Prvi test Sloboda će imati danas u 17 sati kada u goste dolazi ekipa Rukometnog kluba Osijek, a nakon toga i tri jake ekipe iz regiona koje će učestovati na međunarodnom turniru.

-Nepotrebno je govoriti o kvalitetu ekipe Metaloplastike, kao i mađarskog i makedonskog kluba, jer je svima jasno šta znače na evropskoj sceni. Dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu protiv ovih jakih ekipa. Ujedno, smatram da će Mejdan u narednoj sezoni biti neosvojiva tvrđava za premijerligaške ekipe iz BiH – zaaključio je na „presici“ pomoćni trener Nedim Đug. (F, tl – Foto: RK Sloboda)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here