“Solari” danas protiv Osijeka bez četvorice igrača!

0
467

Drugu pripremnu utakmicu uoči početka prvenstva, rukometaši tuzlanske Sloboda Solane odigrat će danas u Osijeku protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša.

Prije dva dana Tuzlaci su u prvoj od šest planiranih utakmica pobijedili Derventu rezultatom 40:29, a sada žele snagu odmjeriti s ekipom iz Hrvatske.

– Očekujemo jaču utakmicu nego protiv Dervente, jer je hrvatska liga organizovanija i kvalitetnija od naše, premda Osijek nije u vrhu svog ranga takmičenja. Igrat ćemo sa sve jačim protivnicima, pa nam uskoro slijedi susret s Vogošćom – rekao je za naš portal Nedim Đug, pomoćni trener u stručnom štabu „solara“.

S dosadašnjim radom obnovljene ekipe Sloboda Solane svi su zadovoljni. Dosta je novih igrača i svi se trude da „rezerviraju“ svoje mjesto u ekipi.

– Velika je konkurencija i prezadovoljni smo za sada pristupom igrača treninzima. Vidjelo se to i protiv Dervente. Ujutro još radimo vježbe snage, a ove sedmice radimo s loptom u dvorani Mejdan, dok ćemo provjeru urađenog testirati na kontrolnim utakmicama – zaključio je Đug.

Trener Mirza Bulić, kako nezvanično saznajemo,  danas u ekipi neće imati Ilića, Denju, Hajdarevića i Cerića, a razlog je što – nemaju pasoše!

Sloboda Solana put Osijeka kreće u 13 sati, dok je utakmica u dvorani Zrinjevac zakazana za 18 sati. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here