Snijeg napadao preko noći

0
512

Nove sniježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

“Izdvajamo magistralne puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima uvjetima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz te napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here