Slobode lišene tri osobe osumnjičene zbog krijumčarenja narkotika

0
358

Na području Zenice, izvršeni su pretresi i lišenja slobode tri osumnjičene osobe i pronađena je i oduzeta veća količina različitih narkotika namijenjenih ilegalnom narko-tržištu.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na području Zenice izvršili su opsežnu akciju koja je rezultirala pronalaskom i zaplijenom oko 20 kilograma različitih opojnih droga.

U akciji su lišene slobode tri osumnjičene osobe, a postupajući tužitelj je u sjedištu SIPA koordinirao aktivnosti na terenu. Aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

U akciji je pronađena i zaplijenjena veća količina različitih opojnih droga i to 15 kilograma opojne droge cannabis-marihuana i 3,9 kilograma opojne droge amfetamin (speed). Također, 0,316 kg opojne droge amfetamin (ecstasy) i 0,4 kilograma opojne droge heroin.

Navedene količine opojne droge na ilegalnom narko-tržištu dostižu cijenu od više desetina hiljada KM. Akcija predstavlja odlučan udarac agencija za provođenje zakona strukturama narko-kriminala na području ZDK-a i BiH.

Osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here