Sloboda u blatu Tušnja nadigrala Čelik postigavši dva gola sa 11 metara (Foto/Video)

0
751

U posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige BiH, na Tušnju je domaća Sloboda, pred oko 500 gledatelja, pobijedila Čelik rezultatom 3:0 (2:0).

Tuzlaci su cijeli susret bili osjetno bolja ekipa, a u vodstvo su došli već u 4. minuti.

U prodoru je bio Amer Ordagić, prevario je vratara Mateja Markovića, ovaj ga je sapleo i sudac Adis Mulahasanović iz Sarajeva bez razmišljanja je pokazao na 11-erac. Sigurno ga je izveo Sulejman Krpić.

U 7. minuti u gužvi pred golom gostiju sudarili su se vratar Marković i Mahir Mehić, pa je susret tri minute bio prekinut dok se povrijeđenom ukazivala pomoć. Nastavio je utakmicu šepajući, a u 22. minuti poslije još jedne povrede izašao je iz igre, a zamijenio ga je Fikret Karajbić.

U 10. minuti Sloboda je mogla postići drugi gol, kada je na odbijenu loptu natrčao Todorović, pogodila ga je i kroz blato se zakotrljala ga mreži, ali je pogodak izbacivanjem s gol-crte spriječio Dino Jurković.

Bilo je još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva domećeg tima, od kojih treba spomenuti 36. minutu i dobar šut Ordagića koji je uzdrmao gredu.

U 45. minuti na nabačenu loptu s desne strane natrčao je Aldin Šišić, loptu je glavom nespretno zahvatio zatresavši svoju mrežu – 2:0.

U 65. udarac Harisa Mehmedagića pogodio je stativu, da bi u 74. minuti susret definitivno bio riješen.

U 16-ercu Zeničana Krpić je bio u prodoru, pao je preko noge čuvara, sudac nije ništa svirao, ali je na intervenciju pomoćnika Harisa Bakovića iz Sarajeva dosudio drugi 11-erac za Tuzlake, možda i prestrogo.

Udarac s 11 metara u gol je pretvorio Amer Osmanagić, postigavši prvi pogodak u prvenstvu za Slobodu od dolaska na Tušanj.

Tako je ekipa trenera Slavka Petrovića nastavila seriju dobrih igara i rezultata, a s tri nova boda odmakla se od „fenjeraša“ Čelika i Viteza.

U 30.minuti utakmice navijačka skupina Fukare razvila je veliki transparent na kojem je pisalo “U dobrom društvu vrijeme leti”, čime su na simboličan način obilježili 30.godišnjicu osnivanja. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here