Sloboda s “rezervnim” timom želi pobjedu, pogledajte ko neće putovati u Jajce

0
478

„Oprezni smo, jer je kup takmičenje sa najviše iznenađenja, ali u Jajce idemo da pobijedimo Metalleghe“, u razgovoru za Fenu, uoči susreta šesnaestine finala Kupa BiH, kaže šef stručnog štaba Slobode, Zlatan Nalić.

Sloboda: Zajedništvo struke i igrača (Foto: Miroslav Petrović)

Podsjeća da je takmičenje u Kupu BiH važno kao i prvenstvo. Sloboda ima brojčani deficit takmičarskih igrača za ”guste” periode u prvenstvu, tako da neće biti lak posao paralelno igrati oba takmičenja.

– Nadamo se da ćemo baš preko kupa etablirati i nove igrače minutažom i meč treningom i na taj način poboljšati broj i kvalitet takmičarske grupe na koje možemo računati ubuduće. Suprostavit ćemo se timom za koji smatramo da imamo dobre šanse za prolaz, a da ipak ostavimo energije za pakleni raspored koji nas očekuje u prvenstvu u naredne dvije nedelje – ističe Nalić.

U Jajcu će šansu dobiti mnogo igrača koji nisu imali veliku minutažu u prvenstvu. Šef Slobodine struke će odmoriti neke igrače koji su u prvenstvu odigrali skoro sve utakmice, tako da na put neće krenuti Husejinović, Ignjatović, Vidović, Baraban i Adžem. Smajić je još pod liječničkim tretmanom zbog kontuzije.

Na klupi bi trebali ostati Pršeš, Čivić, Zukić, Ivetić i Hadžanović i oni će ulaziti u igru po potrebi.
Napominje da ne poznaje ekipu Jajca, a da je poznato koliko je oprezan u ovakvim utakmica različitog ranga i ekipa koje su na papiru autsajderi, te da je i Sloboda mnoge favorite iznenadila do sada. Odlično zna koliko su male nijanse u fudbalu i da svako svakoga danas može pobijediti.

-Kao i pred svaku utakmicu, stavljam puni mentalni fokus na pobjedu i prolaz u kupu, ali istovremeno ukazujem na veliki oprez od neugodnosti koje se baš u kup takmičenjima dešavaju jako često. Mislim da s timom kojim ćemo se suprostaviti Metallegheu, imamo dovoljno snage, volje i kvaliteta da ostvarimo prolaz koji nam je, da podvučem, vrlo bitan radi cjelokupne slike pristupa i ozbiljnosti našem radu – zaključio je Nalić.

Utakmica Metalleghe – Sloboda igra se sutra od 16.30 sati. (Miroslav Petrović, FENA)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here