Sloboda otputovala u Livno, među putnicima i golman iz Kolumbije (Foto)

0
582

Nogometaši tuzlanske Slobode jutros oko 10 sati otputovali su u Livno, gdje će narednih sedam dana obaviti drugi dio priprema za naredno prvenstvo.

U autobusu se našlo 29 igrača, među kojima se našao i Kolumbijac Julian Murillo, golman bez nekog impozantnog profesionalnog CV-a, ali koji će pokušati popuniti mjesto na deficitarnoj poziciji čuvara mreže.

Slobodu su u prelaznom roku napustila dva kvalitetna golmana, Azir Muminović i Goran Vukliš, a za sada su kandidati za poziciju „jedinice“ Nikola Lakić, koji je došao iz vranjanskog Dinama, te Irfan Fejzić iz Željezničara.

Na pripreme u Livno otputovali su:

Golmani: Nikola Lakić, Anes Mehić, Julian Murillo
Odbrana: Amar Beganović, Perica Ivetić, Asim Muratović, Adel Halilović, Amar Kovčić, Adnan Buljić, Adnan Salihović, Kenin Devedžić, Eldin Hasanbegović, Bakir Karić, Anis Ramčilović
Vezni red: Dušan Ristić, Armin Hodžić, Petar Dodig, Yoann Martelat, Omar Pršeš, Saša Maksimović, Amar Nišić
Napad: Tony Livančić, Marinko Rastoka, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Adnan Osmanović, Amer Bekić, Edis Smajić i Anel Husić.

U Livnu će i se priključiti: Irfan Fejzić, Almir Bekić i Dejan Uzelac.

Dan pred polazak u Livno za Slobodu je potpisao i 21-godišnji Dušan Ristić, prvi strijelac polufinaliste Kupa BiH, ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Tuzlaci će već sutra odigrati prvi kontrolni susret u Livnu, a protivnik će biti drugoliogaš Troglav, dok će 7. jula odmjeriti snage s mostarskim Veležom.

Ekipa Slobode u Tuzlu se vraća 9. jula, a četiri dana kasnije u Osijeku će odigrati „generalku“ protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša. (mp, Fena, Foto: TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here