Sloboda: Čekaju se “papiri” za Ignjatovića, Vasiljevića zovu u Kazahstan

0
663

Nogometaši Slobode porazom su počeli novu sezonu izgubivši na Tušnju od Zrinjskog, prikazavši pri tome neubjedljivu igru.

Tokom cijele utakmice stvorili su tek jednu ozbiljniju priliku za gol čime su nagovijestili da će ih i u ovom prvenstvu pratiti „bolest“ zvana efikasnost.

Tuzlaci će danas u Husinu kod Tuzle odigrati prijateljsku utakmicu s niželigašem „Husinskim rudarom Zrinskim“, kao dio priprema za narednu utakmicu koju u subotu igraju protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku.

– Želimo našim igračima pružiti priliku za uigravanje, a i da pomognemo Husinjanima da ožive nogomet u ovom mjestu, koji je u posljednje vrijeme gotovo zamro – kaže sportski direktor Slobode Denis Karić.

Stoper Nikola Vasiljević, koji je protiv Zrinjskog odigrao solidno, najavio je mogućnost odlaska već nakon prvog kola, jer je navodno dobio primamljivu ponudu iz Kazahstana.

– Još je tu, ali neće moći otići tek tako. Postoje obaveze prema Slobodi – napominje Karić.

Sloboda bi se u slučaju Vasiljevićevog odlaska mogla ostati bez klasičnog stopera, jer nije sigurno da će do subote probleme s „papirima“ riješiti Aleksandar Ignjatović. Nije ga bilo protiv Zrinjskog, jer iz Ureda za strance još nije dobio boravišnu dozvolu, s obzirom da je nakon isteka ugovora sa Slobodom napustio Tuzlu i otišao u Srbiju, pa se cijela procedura mora obnoviti. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here