Šleper usmrtio dva vojnika na auto-putu Beograd-Niš

0
631

Dva pripadnika Vojske Srbije poginula su noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd – Niš, kada je na njih naleteo šleper

Tragedija se dogodila oko 22.40 časova, na dionici između Aleksinca i Draževca, u traci auto puta kojom se ide ka Nišu.

Ono što se za sada zna jeste to da su u pitanju profesionalni vojnici, kako se nezvanično saznaje, pripadnici jedinice Vojne policije iz Niša.

Oni su se kolegama išli autoputem u dva džipa marke puh, ali su se u jednom trenutku zaustavili u zaustavnoj traci, sa upaljenim rotacionim svjetlima, vjerovatno jer je vozač jednog terenca posumnjao na kvar.

Dvojica nastradalih su, pretpostavalja se, bili ispored vozila kada je na njih naletio teretni kamion, beogradskih registarskih oznaka, koji se takođe kretao ka Nišu.

Kamion koji je pokosio dvojicu vojnika zaustavio se tek više od 50 metara od mesta nesreće.

Na samom šleperu bilo je vidljivo oštećenje na desnoj strani kabine, kojom je i udario i usmrtio vojnike.

Kako je došlo do tragedije, da li vozač nije video vojnike pored vozila koja su navodno imala upaljena rotaciona svjetla ili se strašna tragedija odigrala drugačije, znaće se po okončanju istražnih radnji.

Uviđaj na mjestu nesreće obavljen je noćas, a osim predstavnikia tužilaštva i saobraćajne policije na lice mjesta izašli su i pripadnici vojne policije.

Tragedija je mogla biti znatno većih razmera jer je u džipovima bilo još vojnika. Kako nezvanično saznaje “Blic”, dvojica nastradalih su bili iskusni profesionalni vojnici koji su se dugo bavili tim. (novosti.rs)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here