Skupština UG “Kreka”: Prioritet gradnja DTV “Partizana” i tradicionalni susreti (Foto)

0
405

Na sinoć održanoj izvještajnoj sjednici Skupštine Udruženja građana “Kreka” pozitivno su ocijenjene aktivnosti u posljednje dvije godine, rečeno je u izvještaju predsjednika ovog udruženja, Zorana Petrovića, uz napomenu da je UG poslovalo vrlo uspješno.

Nastavljena je praksa obilaska starijih i bolesnih Krečana, a posebno je apostrofirano da je, uz podršku Gradske uprave, realizovano uređenje igrališta, te postavljanje “golova” za nogomet i mali rukomet, te koševa. Igralište je asfaltirano iz podršku “Cestotehnika”, postavljene su i klupe za odmor i druženje.

Predsjednik UO Udruženja, Derviš Čičko, akcenat je stavio na brojne aktivnosti koje su dovele do “ulaska” objekta DTV “Partizana” u budžet Grada.

– Ovih dana bit će izvršen izbor izvođača radova, iduće godine objekat će biti završen, za ove namjene u budžetu je odobreno oko 400.000 maraka. Sve aktivnosti koje su dogovorene s Gradskom upravom su realizirane, a ostavljeno je za naredni period da se upriliči izložba fotografija stare Kreke, te izda knjiga “Kreka i Krečani” – rekao je Čičko detaljno objasnivši koji će sadržaji biti u projektu nove zgrade DTV “Partizana”.

Naglasio je da u kontaktima sa premijerom Edinom Fortom dogovorena konkretna pomoć Vlade Kantona Sarajevo u vezi sa izgradnjom DTV “Partizana”, o čemu će konkretnije biti riječi na sastanku predstavnika Vlade KS na čelu sa Fortom i Gradske uprave Tuzla, 27. novembra.

Bilo je riječi i o pripremama za 41. susrete Krečana. Uz prošlogodišnje članove Organizacionog odbora bit će pridodat jedan broj novih dobrovoljaca.

Susreti Krečana održat će se u subotu, 14. decembra. O detaljima će biti govora na sastanku odbora u ponedjeljak, 18. novembra, rečeno je na Skupštini. (mpt – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here