Skandalozno: Bivši ambasador Srbije iz Kanade pokušao da prokrijumčari 97 flaša alkohola!

Mihailo Papazoglu, koji je bio predstavnik Srbije u Ottawi do juna, sakrio silne neprijavljene flaše pića u garderobu, sliku i postere, što su carinici pronašli i zaplijenili.

Doskorašnji ambasador Srbije u Kanadi pokušao je da 3. septembra iz Kanade u Srbiju ilegalno prenese 97 flaša alkoholnog pića, u vrijednosti od oko 3.300 eura (oko 6.600 KM), kao i dvije uramljene slike i 12 postera, piše Kurir.

Srbijanski diplomata je pića pokušao da prošvercuje tako što ih je sakrio među ličnim predmetima i garderobom, ali su ga u tome spriječili carinici, koji su sva pića zaplijenili!

Uvidom u carinsku potvrdu o privremenom zadržavanju robe, novinari Kurira su se uvjerili da je sva roba sa spiska zaplijenjene robe izuzetno vrijedna.

“Papazoglu se odmah nakon isteka mandata vratio u Srbiju, još u junu, a selidbu njegovih stvari radila je jedna privatna firma. Njegove stvari su stigle kontejnerom u Srbiju 3. septembra, a prije selidbe carinicima je dostavio spisak selidbenih stvari. Međutim, na carini su otkrili 97 flaša pića, sliku sa ramom i postere, koje nije prijavio, a za koje nije imao dokaz o porijeklu”; piše Kurir i dodaje:

Piće je vjerovatno poslato iz ambasade, bilo je sakriveno u kutijama od cipela. Neke flaše su bile i u garderobi, izvađene iz kutija. Da je imao račun i da je prijavio nadležnima, ništa ne bi bilo sporno. Bio je drzak prilikom postupanja carinika”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *