SIPA u akciji “Gastarbajter” uhapsila 10 osoba na području ZHK

0
337

Po okončanju aktivnsti u okviru operativne akcije „Gastarbajter“, izvedene na širem području Zapadnohercegovačkog kantona, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode ukupno 10 lica.

Lišenje slobode provedeno je po Naredbi Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su navedena lica počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 2.) Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1.) Krivičnog zakona Federacije BiH, a sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U toku vršenja pretresa na nekoliko lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni u telekomunikacijama prilikom krijumčarenja opojne droge; jedan paket sa oko 100 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste materija koja takođe svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi daljnje prodaje; puška „M 48“ i 13 metaka.

Nakon kriminalističke obrade, lica lišena slobode će biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here