Sindikati Uljanika objavili pismo koje su poslali vladi

0
413

PredsjednikK Uprave Uljanika Gianni Rossanda jučer je komentirao stanje u brodogradilištu i poručio da je situacija dramatična. Rossanda je rekao da prema njegovoj procjeni Uljanik ima mjesec dana vremena.

Dodao je da ne misli kako vlada čeka da Uljanik ode u stečaj.

“Kad gledam koliko smo involvirani, mislim da nije taj scenarij predviđen. Malo je vremena, da čim prije treba poduzeti nešto – to se zna”, rekao je Rossanda.

“Podsjećamo i opominjemo Upravu i Nadzorni odbor da nemaju više mandat”

Danas su sindikati koji djeluju unutar Uljanik Grupe javno objavili svoje pismo vladi, Gradu Puli, Kermas energiji i upravi Uljanika.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Uprava je na odlasku obzirom na dane mandate na raspolaganje, obzirom na izjavu predsjednika Uprave i obzirom na opće javno mnijenje o tome. Nadzorni odbor je vrlo jasno zaključio i objavio na Zagrebačkoj burzi kako je ostatak vremena Uprava tek tehnička i mora odrađivati samo neodgodive poslove. Jasno nam je da u neodgodive poslove trenutno spada i definiranje održivog Plana restrukturiranja s Vladom Republike Hrvatske i strateškim partnerom te osiguravanje funkcioniranja Društva do Skupštine i imenovanja nove Uprave.

Posebno podsjećamo i opominjemo Upravu i Nadzorni odbor da nemaju više mandat samostalno donositi odluke koje bi značile “rasprodaju” i prenamjenu prostora Grupe Uljanik nauštrb održive brodogradnje u maksimalnoj veličini. Očekujemo od Uprave i Nadzornog odbora da javno upute poziv da se već sada jave svi koji smatraju da imaju kapaciteta voditi Uljanik kako bi se maksimalno skratilo vrijeme pronalaska i imenovanja nove Uprave.

S poštovanjem,

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije

Sindikat metalaca Hrvatske – industrijski sindikat(ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here