Sindikat policije HNK-a upozorava: Prijeti nam kolaps

0
400

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) uputio je dopis Vladi HNK-a u kojem se upozorava na tešku situaciju u Ministarstvu unutarnjih poslova HNK-a zbog kojeg se policija suočava s problemima u obavljanju svojih poslova i zadataka.

U priopćenju Sindikata policije u HNK-u navodi se kako u Upravi policije MUP-a HNK-a nedostaje oko 300 policijskih službenika, dok u Upravi za administraciju nedostaje oko 50 izvršitelja.

Kako se navodi u priopćenju, nezadovoljstvo članova Sindikata izaziva i nedavno imenovanje pet mlađih inspektora, a radi se o osobama koje su tek zaposlene na osnovu javnog oglasa.

S druge strane, navode iz Sindikata, onemogućeno je napredovanje, pa u mirovinu odlaze policijski službenici s činom “policajac”, što nije slučaj niti u jednoj drugoj policijskoj agenciji u BiH.

”Nastavi li se ovakav trend, nije isključeno da će Ministarstvo vrlo brzo doći u kolaps, odnosno neće biti moguće normalno funkcioniranje, iako se već sada stvaraju ozbiljne poteškoća u obavljanju redovnih poslova i zadataka”, upozoravaju iz Sindikata.

Od kantonalne vlade Sindikat policije u HNK-u zatražio je hitan sastanak, kao i otvaranje pregovora s predstavnicima Sindikata o radno-pravnom statusu policijskih službenika te zaključivanju kolektivnog ugovora.

“Ovaj sindikat ponovo će pokrenuti, odnosno nastaviti započete aktivnosti u vezi s provođenjem štrajka, a zbog očitog neuvažavanja od strane Vlade koje je ponovo izazvalo ogorčenje našeg članstva i uposlenika. Iskoristit ćemo sva moguća prava u skladu sa zakonom, te ustrajati na tome do ispunjenja navedenih zahtjeva”, navodi se na kraju priopćenja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here