SFF: Božo Vrećo prodaje rozu haljinu, novac ide u humanitarne svrhe

0
492

Među onima koji su prve večeri Sarajevo Film Festivala na crvenom tepihu ostavili največi dojam zasigurno je muzičar Božo Vrećo, koji se pojavio u raskošnoj ružičastoj haljini s dugačkim šlepom, no vijest da će haljina nakon prve festvalske noći biti prodata, a novac će biti doniran u humanitarne svrhe oduševila je javnost.

“Od moje žute haljine su prošle tri godine, ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje “Haggade”. Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama…”, ovim riječima Bozo Vrećo, poznati autor sevdalinki obratio se svojim obožavaocima.

Roza haljina koja je svakako ostavila utisak na crvenom tepihu te je jedna od kreacija o kojima se najviše priča oslikana je detaljima sa stećaka.

“Dva simbola koja vidite na haljini su moj logo, logo mog prezimena Vrećo koji je na svim mojim haljinama i uskoro na mojoj kolekciji”, napisao je Vrećo.

(N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here