Sestre Šumelj napuštaju Jedinstvo i vraćaju se u Izviđač CO iz Ljubuškog

0
479

Nakon golmanice Ivane Rajković, danas su portalu Tuzla LIVE odlazak iz OŽRK Jedinstvo potvrdile i sestre blizankinje, golmanica Martina i pivot Matea Šumelj (22).

Prije desetak dana, nakon što im je istekao ugovor, dobile su ispisnicu i izjavile da imaju ponude više klubova, a među njima i Jedinstva. Ali, ostanak u Tuzli je sada definitivno “nemoguća misija”.

– Prihvatile smo ponudu Izvidača CO i vraćamo se u rodni Ljubuški. Presudilo je to što imaju kvalitetniju ekipu i veće ambicije, a bit ćemo s obitelji. Ovim putem zahvaljujemo se na saradnji svim trenerima, suigračicama i članovima uprave Jedinstva, kao i vjernoj publici, koja nas je prihvatila, bodrila i prirasla nam srcu – izjavile su sestre Šumelj u zajedničkoj izjavi za Tuzla LIVE.

U Jedinstvu su provele tri pune sezone, s tim što je Matea sve odigrala, dok je Martina pred početak prošlog prvenstva teško povrijeđena, a zbog rehabilitacije, nakon operacije, nije nastupila ni na jednoj utakmici.

Matea Šumelj (Foto: Miro Petrović)

– U ove tri godine cijela Tuzla nam je prirasla srcu, stekli smo mnoga prijateljstva. Našim “labudicama” želimo mnogo sreće u predstojećoj sezoni, kazale su.

Nedavno je predsjednik Jedinstva, Milenko Tadić, rekao da klub, suočen s finansijskim poteškoćama, nije mogao udovoljiti uslovima za novi ugovor sestara Šumelj.

– Da se ne stekne dojam da smo tražili neke specijalne uvjete, želimo reći da smo za novi ugovor tražile iste uvjete kakve smo imale u minuloj sezoni i da ekipa bude malo kvalitetnija. Međutim, uprava se odlučila za podmlađivanje ekipe – zaključile su Šumeljke.

Danas je odlazak iz Tuzle objavila i golmanica Ivana Rajković, koja će karijeru nastaviti u klubu ŽRK Litija kod Ljubljane, članu Prve B slovenačke lige. (mp, tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here