Senzacija na EP rukometaša: Portugalci deklasirali Francuze

0
129

Prva tri meča današnjeg programa na Evropskom prvenstvu u rukometu odigrana su a senzaciju prvenstva bez sumnje su priredili rukometaši Portugala koji su pobijedili jednog od favorita prvenstva, Francusku, rezultatom 28:25.

U grupi u kojoj se nalazi reprezentacija Bosne i Hercegovine fantastičan meč odigrali su Francuska i Portugal. Iako je Francuska bila veliki favorit, potpuno drugačije scene vidjeli smo na ovom susretu.

Hrabri Portugalci, iako bez nekoliko vrlo važnih igrača, pokazali su vrlo dobru igru, posebno u odbrani. Imali su tri razlike na desetak minuta prije kraja, no ‘jeftino’ su dozvolili Francuzima povratak u meč. U zadnjoj minuti Francuzi su imali dva isključenja, a Portugalci su znalački iskoristili prednost i došli su do senzacionalne pobjede.

Branquinho je postigao pet golova za pobjednički sastav, a po četiri dodali su Ferraz i Gomes. Kod Francuza Dika Mem je postigao pet.

U meču grupe B Austrija je upisala važan trijumf protiv Češke rezultatom 32:29. U ovom susretu istakao se Nikola Bylik sa čak 10 postignutih pogodaka.

U okviru grupe F sastali su se Slovenija i Poljska, a meč je završen očekivanom pobjedom Slovenaca rezultatom 26:23.

U 20.30 sati počinje meč u Trondhajmu između Norveške i Bosne i Hercegovine. (sc, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here