Šećerbegović najavio konkurs za direktora, sekretara i trenere u omladinskom pogonu

0
167

Nova uprava tuzlanske Slobode imenovana je 16. oktobra, a na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednik UO, Elmir Šećerbegović, predočio je podatke o dijelu posla urađenog za minulih dvadesetak dana.

Iznenadio je tvrdnjom da još nije zvanično predsjednik UO, iako ga je na to mjesto imenovala Skupština kluba, kazavši da će koncept nove uprave biti poznat u narednim mjesecima.

Podsjećamo, na prošloj press konferenciji rekao je da je za sportskog direktora sa svim ovlašćenjima imenovan bivši golmnan, a sada umirovljenik, Rizah Mešković, te da je njegov sin, Amir Mešković, direktor za razvoj i marketing.

Potvrdio je da je će i nova organizacija u klubu biti poznata uskoro.

– Slijedeće sedmice bit će raspisan konkurs za direktora, sekretara i druga radna mjesta u klupskoj administraciji, kao i za trenere u omladinskim selekcijama – kazao je Šećerbegović.

Drugim riječima, niko u klupskoj administraciji, te u omladinskom pogonu, nema zagarantovano radno mjesto.

Šećerbegović je potvrdio da je dug Slobode oko 5,4 miliona maraka, te da je raskidom ugovora s Marinom Bloudekom, te igračima Marinkom Rastokom, Yoannom Martelatom i Adnanom Osmanovićem napravljena ušteda od oko 172.000 maraka.

Uz sva dugovanja, Šećerbegović tvrdi da Sloboda nije u finansijskom smislu u situaciji u kakvoj je zenički Čelik.

– Što se tiče tužbi po predmetima predatim Disciplinskom komisijom NS BiH, ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine. Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović podnijeli su prijave NS BiH i s njima je dogovoren način isplata u ratama – naglasio je prvi čovjek Slobode.

Što se tiče potraživanja drugih igrača, kazao je, tu nema problema.

– U toku su pregovori s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način i za njih i za Slobodu – zaključio je Šećerbegović na današnjoj konferenciji za novinare. (tl – Foto: E.D.D.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here