Sarajevo otpalo, EHF potvrdio: Rukometni “zmajevi” s Bjelorusijom u Mejdanu!

0
735

Umjesto u Sarajevu, kako je prvobitno najavljeno, kvalifikaciona rukometna utakmica za EP 2020. godine BiH – Bjelorusija odigrat će se 12. juna u tuzlanskom Mejdanu, saznaje Tuzla LIVE.

Predsjednik RS TK, Alija Hasić, rekao je da je iz EHF-a danas stigla potvrda da će se utakmica 5. kola kvalifikacija, u grupi 5, s Bjelorusijom, koja odlučuje o direktnom plasmanu na evropsko prvenstvo, odigrati ponovo u Mejdanu, gdje smo u ovim kvalifikacijama već dočekali Češku i Finsku.

– Dvorana Skenderija je zauzeta održavanjem Međunarodnog sajma „Energa“, dok Zetra ne zadovoljava tehničke uslove EHF-a. Sretni smo što ćemo u Tuzli ponovo biti organizatori jednog rukometnog spektakla – izjavio je Hasić.

Prema planu vodstva reprezentacije, „zmajevi“ će u Tuzlu doći 5. juna, gdje će se pripremati do susreta s Bjelorusijom (srijeda, 12. juna u 20 sati). Dan poslije putuju u Ostravu, gdje će 16. juna igrati posljednju kvalifikacionu utakmicu s Češkom, s kojom trenutno dijelimo prvo mjesto u grupi sa po 6 bodova, dok Bjelorusija ima 4, a Finska je bez bodova.

– Za nekoliko dana karte za utakmicu bit će u prodaji. Od oko 3.650 ulaznica, RS TK dobio je za distribuciju 2.000. Prodavat će se putem web stranice kupi.ba, te kancelarije TK i CD Shopa Mido u Tuzli. Kao i protiv Finske, ulaznice će biti numerisane s jedinstvenom cijenom od 10 maraka – kaže Hasić.

Podsjećamo, pobjeda protiv Bjelorusije našu reprezentaciju vodi direktno na evropsko prvenstvo koje će se u januaru 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na startu kvalifikacija, „zmajevi“ su u Minsku pobijedili Bjelorusiju rezultatom 30:29, a nedavno u Mejdanu Finsku 31:19. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here