Sarajevo: Otkriveno spomen-obilježje u čast ubijenih policajaca Adisa i Davora

0
175

U čast sarajevskih heroja, policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su ubijeni na današnji dan prošle godine, otkriveno je spomen-obilježje koje je postavljeno u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu.

Postavljanje spomen-obilježja inicirao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji je rekao kako je ovo tužan dan za sve pripadnike MUP-a KS.

“Mi se danas sjećamo naših kolega koji su svoje živote dali radeći ono što je suština nešg posla, bili su na prvoj liniji fronta braneći sigurnost građana. Ovo je pokazatelj koliko je to opasan i pažnje vrijedan posao. Istraga je u nadležnosti Tužilaštva KS, formiran je poseban tim koji se bavi ovim slučajevima i to mi daje nadu da će ovaj predmet biti doveden do kraj. Mi čeznemo za tim da ubice budu identifikovane”, poručio je Katica.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo rekao je kako je njemu, ali i njegovim kolegama teško što ubice još uvijek nisu pronađene.

“Sindikat policije KS je u saradnji s MUP-om KS organizovao Memorijalni turnir ‘Adis&Davor’, a izgradili smo i spomen-obilježje baš na mjestu na kojem su Adis i Davor ubijeni. Nećemo zaboraviti ni njih ni njihove porodice, znamo da je gubitak nenadoknadiv, ali bar možemo biti uz njih”, rekao je Ećo.

Podsjećamo, Šehović i Vujinović stradali su 26. oktobra oko 4:15 sati ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Njihove ubice još nisu otkrivene, a tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. (Klix, foto: D.Ć.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here