Sarajevo: “Merhamet” će stipendirati djecu ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

0
366

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” donijelo je odluku da stipendira djecu jučer ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te na taj način u ovim teškim trenucima pruži podršku njihovim porodicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz “Merhameta” su izrazili najdublju sućut i uputili poruke saučešća porodicama jučer ubijenih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su, kako je navedeno, stradali vršeći svoju časnu dužnost. Upućene su poruke sućuti i svim uposlenim u policijskim strukturama Kantona Sarajevo.

Noovoizabrani predsjednik HO “Merhamet” MDD Mensur Bektić potvrdio je da je ova humanitarna organizacija donijela odluku o stipendiranju djece tragično nastradalih policajaca.

“Duboko smo pogođeni smrću časnih policajaca i tragedijom koja je zadesila njihove porodice. Zbog toga je “Merhamet” odlučio da stipendira djecu policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića kako bismo njihovim porodicama makar malo pomogli u ovim neizmjerno teškim okolnostima”, izjavio je Bektić.

Djecu ubijenih poolicajaca “Merhamet” će stipendirati iz svoje Fondacije “Edah Bećirbegović, potvrdila je prof. dr. Šahzija Đonlagić-Dreca, predsjednica Komisije za dodjelu stipendija.

U oružanom napadu jučer rano ujutro na Alipašinom Polju jedan policajac je ubijen na licu mjestu, dok je drugi sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za život drugog policajca, nažalost, on je preminuo.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here