Ruski državljanin M. I. stavljen pod nadzor u Imigracioni centar

0
588

Inspektori Službe za poslove sa strancima u nedjelju su na području Bijeljine priveli osobu M. I., državljanina Rusije, koji predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu s terorizmom.

Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina, te je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Spomenuta osoba je 14. aprila uhapšena na sarajevskom aerodromu, jer je Interpol Moskva za njim raspisao potjernicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazio na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

Kako se nisu stekli uslovi za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, M. I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u Imigracioni centar, s obzirom na to da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja M. I. s teritorije BiH, te će on biti deportovan u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.(f,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here