Ruska gimnastičarka osvaja medalje i muške poglede

0
587

Darija Dimitrijeva, ruska umjetnička gimnastičarka, osvaja medalje i oduzima dah. Zbog nje su ovaj sport počeli da prate i oni koji zijevaju kada nastupaju druge takmičarke.

Nekada su sportistkinje uglavnom bile an-drogene, žargonski rečeno muškobanjaste. Neke su čak bile više muško nego žensko, uglavnom zbog pretjeranog korištenja muških hormona koji pomažu u razvoju skeletne muskulature. A onda je počela borba protiv dopinga i ženstvenost se vratila na terene i borilišta.

Zahvalujući tome, sada možemo da uživamo u slikama prelijepih sportistkinja bez bojazni da ugledamo adamovu jabučicu na njihovom vratu. Jedna od njih je Darija, jedna od najboljih ruskih i svjetkih umjetničkih gimnastičarki.

Ova prelijepa djevojka iz Irkutska osvojila je praktično sve što se moglo osvojiti, pošto je bila zlatna na evropskom i svjetskom šampionatu, a srebrna na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

U međuvremenu Darija se udala, rodila sina, te se razvela od hokejaša Aleksandra Radulova, tako da je sada sama, lijepa i slobodna. A dok čeka i bira među gomilom udvarača, lijepa Sibirka kači slike na društvene mreže od kojih zastaje dah. (N.N.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here