Rusija opozvala ambasadora u Washingtonu

1
316
vladimir putin
Vladimir Putin potpisao gradnju novog grada - Sputnjika (Foto: Arhiva)

Rusija je danas opozvala ambasadora u Washingtonu nakon izjave američkog predsjednika Joea Bidena o Vladimiru Putinu.

Također, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljna pitanja u Savjetu Ruske Federacije Vladimir Džabarov kazao je kako komentari predsjednika SAD-a Josepha Bidena o predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu nisu prihvatljivi i takve izjave ne priliče nijednom političaru, pogotovo na takvoj funkciji, prenosi N1.

On je za TASS prokomentarisao izjavu Bidena koji je potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje smatra li Putina “ubicom”, te mu je poručio kako će “platiti za miješanje u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD-u”.

“Što se tiče Bidenovih izjava o našem predsjedniku, mislim da nije vrijedno pomena, jer nijedan političar na tom nivou ne može sebi priuštiti takve stvari”, rekao je Džabarov.

Komentarišući Bidenovu izjavu da Rusija i SAD mogu da sarađuju na pitanjima od obostranog interesa, Džabarov je istakao da Amerikanci do sada nisu načinili nijedan korak ka saradnji, mada je Moskva spremna na to.

“Nadam se da će to shvatiti prije ili kasnije i da će Biden pažljivije birati riječi”, naglasio je Džabarov. (Vijesti.ba)

1 komentar

  1. Posljedice izdajničke Trumpove vladavine ispaštaćemo svi. Bio je agent Putinov, i ostao. Nadam se da će završiti iza rešetaka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here