Rukometni veterani Gračanice i Slobode igrali za teškog povrijeđenog dječaka Mehmeda Šabića (Foto)

0
1110

Rukometni veterani ekipa RK Gračanica 1956 i RK Sloboda Tuzla jučer su pobrali veliki aplauz zbog humanosti iskazane u akciji prikupljanja novčane pomoći za liječenje u požaru teško nastradalog 12-godišnjeg dječaka Mehmeda Šabića.

Na igralištu u Gračanici odigrali su revijalnu utakmicu s koje je sav prihod namijenjen za liječenje spomenutog dječaka koji se nalazi na Dječijoj klinici u Zagrebu.

Ovom prilikom Tuzlaci su pobijedili rezultatom 20:18, ali taj podatak najmanje će se pamtiti. Ostat će u sjećanju lijepa i gesta “iz srca” nekadašnjih rukometnih asova oba kluba, koji su na inicijativu Bakira Buljugije odlučili na ovakav način ispoljiti svoju humanost i pomoći drugome u nevolji.

Prikupljeno je donacijama posjetilaca i drugih 1.343 marke, koje su uručene roditeljima malog Mehmeda, kome sa svih strana, od znanih i neznanih, stižu iskrene želje da pobijedi u borbi za život. Liječenje će dugo trajati, opekotine su po cijelom tijelu i trebat će snage i istrajnosti i tima ljekara, i roditelja dječaka da se ova borba uspješno privede kraju.

Naravno potrebno je i dosta novaca, pa se akcija prikupljanja pomoći nastavlja na svaki način, pozivom na humanitarni broj telefona 17002 (doniraju se 2 KM), donancijama, dobrovoljnim prilozima.

Svaka čast rukometnim veteranima, držimo palčeve Mehmedu Šabiću!

VRK GRAČANICA 1956 – VRK SLOBODA 18:20

VRK GRAČANICA 1956: Ahmetašević, Šakovć 1, Šabić, Sejdinović 2, M. Kamarić 1, N. Kamarić, Gopo, Hasić 1, Nukičić 1, Čalić 3, Bajramović 4, Mulalić, Salkić 4, Muris Mujkić, Mustafa Mujkić 1, Osmanhodžić. Trener: Dino Čolić, službeni predstavnik: Zvonimir ŠnobL

VRK SLOBODA: Karadžin, Buljugija 3, Kadić 3, Muratbegović 4, Jahić 4, Cipurković, Mujić, Husanović 2, Grabčanović, Hadžiefendić 2, Merdanović 2, Salkić, Morankić. Trener: Suad Mujić, službeni predstavnik: Vladimir Jović (tl, mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here