Rukometaši Slobode večeras u Doboju igraju “generalku” pred početak prvenstva

0
234

Novi raspored rukometnog prvenstva BiH donekle je poremetio planove RK Slobode, jer su se prvobitno pripremali za gostovanje u Goraždu, a sada će “na noge lagane” banjalučkom Borcu.S obzirom na prolongiranje početka Premijer lige BiH za sedam dana, ugovoren je pripremni meč sa Slogom u Doboju, a to će, ujedno, biti deseti kontrolni meč tuzlanskih rukometaša.

– Pripremali smo se za Goražde, a sada smo dobili Borca. Zato smo ugovorili susret sa Slogom, koja je ekipa iz “gornjeg doma” našeg rukometa, da još jednom vidimo gdje smo i kako funkcionišemo – kaže za Tuzla LIVE trener Slobode, Mirza Bulić.

Ističe da je dobro što je RS BiH usvojio odluke za naredne tri godine, te da to najavljuje sređivanje stanja u domaćem rukometu.

– Svima nam je stalo da Savez profunkcioniše, tako da je dobro što su donijeli pravila za naredne tri godine, uključujući i formiranje Premijer B lige, Naravno, svi se nadamo da će se te odluke poštovati i realizovati – navodi Bulić.

Smatra da je Sloboda spremna za start. Uprava kluba ispunila je sve što su obećali kako bi se ekipa što bolje spremila.

– Problema ima s terminima u dvorani Mejdan, gdje je glavnina klubova skoncentrisana na malu dvoranu, a mi sada imamo i drugu ekipu u takmičarskom procesu, za koju nismo osigurali dovoljno termina za treninge – ističe trener “solara”.

Za večerašnju utakmicu u Doboju ekipa neće biti u punom sastavu. Zbog istegnuća mišića izostat će prvi strijelac Davor Kadić, a zbog prehlade i Darko Ilić. 

– Nismo ih htjeli izgalati nepotrebnim naporima kako bi se oporavili do iduće subote kada u prvenstvu startujemo u Boriku protiv Borca – zaključio je Bulić.

“Solari” su do sada odigrali devet pripremnih utakmica u kojima su šest riješili u svoju korist, dvije su izgubili s golom razlike, a samo jednu, na turniru u Varaždinu, odigrali su ispod očekivanja, ali i za to postoje razlozi.

Utakmica Sloga – Sloboda igra se večeras u Doboju od 17.30 sati. (mp, tl – Foto: Arhiva TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here