Rukomet: Ismar Šabović novi predsjednik “solara” (Foto)

0
1426

Ismar Šabović novi je predsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Solana, odlučeno je večeras na izbornoj sjednici Skupštine tuzlanskog kluba.

Šabović je dobio 14 glasova članova Skupštine, a njegov protivkandidat, Edin Buljugić, samo jedan, nakon što su predstavljeni programi rada oba kandidata.

Šabović je bivši rukometaš Sloboda Solane, a trenutno obnaša dužnost generalnog direktora Rudnika olova iz Olova.

Novi predsjednik će u roku od 7 do 10 dana predložiti članove Upravnog odbora kluba, a u tom vremenu bit će izabran novi trener ekipe, s obzirom da Emir Junuzović više ne vodi mladu ekipu “solara”.

Šabović je na dužnost predsjednika izabran nakon što je Skupština smijenila raniji UO na čelu sa predsjednikom Damirom Pirićem.

Večeras je imenovan i novi Nadzorni odbor kluba u sastavu: Samir Bećirović, Jasenko Elezović i Emir Osmanović.

Dužnosti članova Skupštine razriješeni su Jasmin Burek, Damir Pirić, Samir Sejranić i Emir Idrizović.

Nekoliko članova Skupštine promijenjeno je zbog sukoba interesa, a u ovo najviše klupsko tijelo imenovani su Zlatko Cipurković, Sead Mulić i Miroslav Petrović.

U svom obraćanju, Šabović ( s kojim ćemo razgovor objaviti naknadno) rekao je da je primarni cilj novog rukovodstva ulazak „solara“ u Premijer ligu, ali nije obećao da će se to dogoditi u narednih godinu dana, mada će zajedno s novim saradnicima težiti da to bude što prije.(tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here