Rob pronađen u Hrvatskoj: Rasima Ćulafića zvjerski su mučili i tukli

0
621

Rasim Ćulafić (36) je živio kao rob i mučen oko godinu i pol dana u hrvatskom selu Draganić nadomak Karlovca.

Nad njim se romska porodica, tačnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesrećnog čoveka zaprepastila je region.

Kako pišu hrvatski mediji, kada je pronađen u kanalu jedva je davao znake života, a druga romska porodica je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, pretučen i neuhranjen, Ćulafić je zadržan u Karlovačkoj općoj bolnici.

Sada je objavljen i snimak ovoga napaćenog čoveka, na kojem se vidi koliko je izmučen. Ćulafić je svaki dio imanja na kojem su ga držali kao roba morao održavati za za komadić hljeba i nekoliko cigareta.

Otac i trojica sinova su ga brutalno mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu poljevali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima.

U Draganiću niko nema hrabrosti javno govoriti. Ipak, bez navođenja identiteta žele razgovarati. Policija je više puta bila na imanju ove romske porodice.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here