Rimsko božićno drvce završilo na sudu jer je preružno

0
579

Slučaj neuglednog rimskog božićnog drvca dobit će sudski epilog jer je koordinacija udruga za zaštitu potrošača od suda nadležnog za javnu potrošnju zatražila istragu o mogućem rasipanju gradskog novca na božićnu dekoraciju koja je razočarala Rimljane.

Sporno božićno stablo je 21 metar visoka smreka dopremljena u Rim s Dolomita koja je odmah izazvala val kritika jer izgleda jadno, naročito u usporedbi s blještavim i raskošnim drvcima postavljenim u Milanu, vječnom suparniku Vječnom gradu.

Udruge u svojoj prijavi revizorskom sudu, nadležnom za trošenje sredstava iz javnih proračuna, traže otvaranje istrage kako bi se utvrdilo je li nabavom ovakvog gotovo mrtvog stabla načinjena šteta proračunu, odnosno jesu li sredstva bačena na štetu drugih usluga i potreba javnosti.

Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 eura, bez javnog natječaja, a to je gotovo triput više nego lani, tvrde rimski građanski aktivisti.

Udruge potrošača su osim istrage zatražile i uklanjanje “očito mrtve smreke koja je sramotan prizor za građane i turiste” s trga u središtu Rima.

Gradsko božićno drvce postavljeno na rimskoj Piazzi Veneziji, Rimljani uspoređuju s četkom za čišćenje zahoda i prozvali su ga Šugavko.

Rimski Šugavko predmet je ismijavanja na društvenim mrežama i ima već i svoj Twitter račun ukrašen porukama “imam više pratitelja nego grančica”.

Rimljani su se i prošle godine žalili na božićno drvce koje je na kraju prozvano najružnijim drvcem na svijetu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here